maanantai 1. huhtikuuta 2013

Viikonlopun touhuja ja valokuvausta

Viikonloppuna oli komeat kelit, kun aurinko paistoi aamusta iltaan kirkkaasti ja lämmitti ihanasti.
Perjantaina käytiin appiukkoa kuskaamassa ja samalla otin muutamat valokuvatkin matkan varrelta uudella kamerallani. Kyllä mä olen nyt niin happy kun on tuo uus kamera ja saa kunnon kuvia aikaseksi sillä. Sen kyllä huomaa, kun eilen anopille mennessä tuli jo 600 kuvaa täyteen =)

Laittelen tähän nyt muutaman maisemakuvauksen lauantailta. Noita perjantain kuvia laitan ehkä myöhemmin, kun en viitsi tähän yhteen postaukseen kerralla laittaa ihan älytöntä määrää pelkkiä kuvia.

Aurinko paistaa komeesti ja pilvet leijailee järven yllä.
 Lauantaina lähdettiin siis päivällä ajelemaan ihan vartavasten että mä pääsen valokuvaamaan.
Sami ajo ja mä kuvasin =) Käytiin tuossa Hallin Jannen rannalla ja vielä mattorannassa kuvaamassa talvista järvimaisemaa ja siitä onkin nyt nämä ensimmäiset kuvat. Tuolla kyseisellä järvellä on aika paljon liikennettä talvisin, kun on pilkkijöitä, hiihtäjiä, kelkkailijoita ja ihan muitakin ulkoilijoita. Itse olen joskus käynyt tuolla jäällä luistelemassa koirankin kanssa, kävelemässä, pilkkimässä ja saaressa paistamassa makkaraa. Tänä talvena ei harmi kyllä oo tullu kertaakaan lähettyä jäälle, mut ehkä sitten ens talvena.

 Tää on sieltä mattorannalta kuvattu. Kaikkee muutakin tuli kyllä kuvailtua, mutten viihti yhellä kertaa laittaa ihan miljoonaa kuvaa ettei tuu ihan sika pitkä juttu tästä. Jotenka niitä muita kuvia laittelan sitten jossain vaiheessa ihan erikseen tänne.

Siellä on jänikset juossu ahkerasti pitkin peltoja.
 Takaisin lauantaihin ja viikonloppuun.
Ajeltiin tosiaan valokuvailemassa. Aluks käytiin tuossa kylällä rannassa kuvailemassa parissakin eripaikkaa ja sen jälkeen lähdettiin mettäreittejä pitkin ajeleen Jämsään. Sieltä sain parit peltomaisema kuvat napattua ja muutaman metsä- ja metsätiemaisemankin. Noita metsä kuvia en nyt tällä kertaa laita tähän, mutta ehkä myöhemmin johonkin toiseen postaukseen.

Oli kyllä niin kiva ajella tuolla ympäriinsä ihan vaan valokuvaamassa. Samikin jopa pysähty aina, kun mä näin jotain mielenkiintosta mitä halusin kuvata. Ihan joka paikkaan vaan ei viihtinny kyllä pysähtyyt uolla liukkailla ja mutkasilla mettäreiteillä.

Lähikuvassa vielä noita jälkiä hangella.
 Kuvausmatkalla  poikettiin koskella pikaseen Hannalla ja Samilla, kun ajettiin siittä ohi ja siellä ne oli justiin pihalla muuttoo tekemässä. Topattiin siihen sitten tupakit polttaan ja vaihtaan muutamat sanat. Kauaa ei viitsitty olla häiritsemässä toisten muuttopuuhia vaan jatkettiin sitten aika pian matkaa koskelle. No kaupungilla en kauheesti innostunu kuvaamaan tällä kertaa, joten sieltä ei tullut otettua yhtäkään kuvaa =D  Joskus toiste sitten.

Seuraavaks me poikettiinkin anopille, joka asuu siinä lähistöllä ja siellä oli sitten Samin isäpuolen siskokin poikansa kanssa justiin käymässä ja paistovat makkaraa siinä pihassa. Pari kuvaa otin sen koirasta siinä makkaraa syödessä  ja naureskeltiin kun pikku poitsu meni semmosella potkuautolla ympäri pihoja. Välillä ei vaan meinannu oikeen kulkee auto kunnolla kun oli piha vielä paikotellen vähän jäässä, mut se ei menoa haitannu. Hetken päästä Laura lapsineen ja koirineen siitä sitten lähtikin ja me jäätiin vielä anopin kanssa kahvittelemaan.

Illalla täyty juosta vielä äkkiä hakeen kamera, kun oli taivas niin komeen värisenä että oli pakko saaha kuva. Tästä kuvasta lätkästiin myöskin kansikuva tuonne facebookin ryhmään.

Loppujen lopuks siinä kävikin sitten sillain et muutettiin hieman suunnitelmia, Sami kävi kaupan kautta hakemassa koiran kotoo anoppilaan ja me jäätiin sinne Erjan kanssa iltaa istumaan kera parin lonkeron, siideri päkin, mäyriksen ja anopin kotiviinin. Ja se on muuten tosi hyvää viiniä, vaikka itte en niin kauheesti viini-ihmisiä olekkaan, mut anopin viinit on kyllä sen verra hvyiä että maistuu mullekkin.

Sunnuntaina katseltiin salkkarit leffaa Erjan kanssa ja tehtiin mässyruokaa eli ranskiksia ja lihapullia uunissa. Ihan ok leffa sinänsä, mut ihan liian lyhyt ja se Sampo on edelleen mun mielestä tosi limanen ja ällöttävä. Päivällä, kun kotiuduttiin niin jatkettiin meidän aikasemmin kesken jäänytta House maratoonia ja paistettiin valkosipulipatenkia "iltapalaks" ja siihen päälle kermajuustoo kaveriks. Oli muuten ihan törkeen hyvää, nam =P

Siinä ne suurimmat nyt tästä viikonlopusta.

Kiitos ja kumarrus

 - Ansku-

2 kommenttia:

Jätä minulle palautetta.

Kiitos & Kumarrus
-Ansku-