lauantai 12. lokakuuta 2013

Pieni katsaus My Little Pony maailmaan

My Little Pony

Sain innostuksen taas poneihin ja varsinkin niihin ihka aitoihin My Little Poneihin, joten piti sitten kaivaa komerosta nuo omat aarteeni joita olen säilytellyt jo vuosikausia. Nyt siis esitellään kuvassa kaappien kätköistä löytyneet ponit. 

Kuten kuvasta saattaa huomata jotkut ponit ovat hieman leikeissä kärsineet ja pesua vailla. Olenkin aikeissa alkaa tässä jossain välissä näitä poneja hieman huoltamaan ja putsaamaan.
Aidot MLP:t juuri kaivettu kaappien kätköistä ja osa pesua vailla.
*klikkaa suuremmaksi*
Ja alla lista kuvan aidoista My little Poneista.


AIKUISET:
G1 Parasol - Rainbow Ponies 1983
G1 Lemon Drop - Playset Ponies 1982
G1 NSS (Euro) Magic Star - 1984
G1 Snowflake - Alternate Adult Ponies 1984
G1 Love In A Mist - Romance Ponies 1984
G1 Player - Dance 'n Prance Ponies 1984
G1 Tickle - Rainbow Ponies 1984
G1 TAF Yum Yum - Twice As Fancy Ponies 1984
G1 Wave Runner - Sunshine Ponies 1984
G1 Cherry Treats - Sweetberry Ponies 1984
G1 Merry Treat - Individual Ponies 1984
G1 Rollerskate Melody - MLP Tales Characters 1992
G1 Rasberry Jam - Sweetberry Ponies 1985
G1 Bridal Beauty - Individual Ponies 1989
BABYT:
G1 Beachcomber - Pretty 'n Pearly Baby Sea Ponies 1984
G1 Baby Sweetsteps - Baby Ballerina Ponies 1990
G1 Baby Mischief - Starlight Baby Ponies 1984
G1 Sniffles - Newborn Twins 1987

Kuten listasta voimme päätellä niin nämä ovat kaikki ensimmäisen sukupolven poneja eli niitä aitoja ja alkuperäisiä joita myytiin 80- ja 90-luvuilla. G2 (toinen sukupolvi) alkoi 1997 vaihtui kolmanteen G3 sukupolveen vuonna 2003, joka päättyi 2009 G3.5 sukupolven alkuun. Myöhemmin siirryttiin vielä näihin nyky lapsille tutumpiin G4 poneihin, joista itse henkilökohtaisesti en tykkää ollenkaan. Nuo G3.5:tkin ovat jo siinä rajoilla että tykkäänkö vai en.


LANARD

Meidän aidot LANARDit, joissa joukossa yksi meille aivan uusi poni.
Aikuinen: 
Pinkki Party Ponies vuodelta -84
Nuoret:
Peachy - 1994
Perhonen - The Palomino Family 1994
Tähti - The Pinto Family 1994

Lanardilla on ihan oma laaja poni valikoimansa, jossa on selvästi kaksi eri linjaa. Toisen linjan ponit ovat hoikkia hieman hevosmaisia ja toisen taas reilusti pulskempia enemmän ponimaisia. Värejä ja kuvioita löytyy sitten enemmänkin. Useimmilla Lanardeilla on yksi erivärinen kavio, kääntyvä pää ja tikattu häntä, toisin kuin My little poneilla. Aidoilla Lanardeilla on vatsassa leima jossa lukee LANARD (Toys) ja ponien valmistus maa China.

Meillä on joskus ollut useampikin näitä Lanardeja, mutten kyllä yhtään tiedä mihin osa näistä on kadonnut ja ainoa tallella oleva aikuinen onkin kokenut kovan parturoinnin aikoinaan. Itse olen saanut sellaisen käsityksen ettei näillä Lanardeilla pahemmin ole mitään omia erillisiä nimiä, joten jos jollain on tästä tarkempaa tietoa niin saapi kertoa.


Simba

Saksalainen poni valmistaja, jolta löytyy useampaa eri poni mallia useassa värissä.
Paljon erilaisia äiti- ja vauva poneja, joista osa on selviä My Little Pony kopioita.
Simbalta, kuten Hasbroltakin löytyy myös omat teini poninsa.

SIMBA - Zirkus Pony Äiti poni.
 Yllä olevalle sirkus ponille kuuluu samaa väriä oleva vauva poni, mutta meiltä ei löydy kuin tämä äiti poni. Samaa mallia on useampaa eri väriä, esim oranssi, violetti ja pinkki, joilla kaikilla samaa väriä oleva baby mukana.

SIMBA: Baby Ballerina Ponyt & Drink 'n wet Babyt.
Nämä ihanat baby ponit on selvästi matkittu Hasbron vastaavista My little poneista ja näillekkin on jokaiselle oma äiti poninsa. Itseltäni ei löydy yhdellekkään näille äitejä vain omistan pelkät vauvat.
Kuten sirkus poneissa niin näistäkin malleista löytyy useampaa eri väriä. Ballerinoissa ainakin sinistä, oranssia, pinkkiä ja keltaista. Babyissa ainakin pinkkiä ja oranssia.

Muut kopio ponit

Gabbage Patch kopio.
Gabbage Patch ponit ovat Hasbron valmistamia, jotka valmistettiin saman nimisille nukeille. Näillä poneilla on lasiset silmät toisin kuin useimmilla muilla poneilla. Aidon Gabbage Patch Ponin vatsassa on Hasbron leima ja se onkin oikeastaan ainoa asia mistä aidon ja kopion erottaa toisistaan.  Itse omistan ainoastaan tämän yhden Gabbage Patchin ja sekin on kiinalainen kopio.

My First Pony - 3G My Little Pony kopio
Meiltä löytyy yksi tälläinenkin ihan kivan näköinen poni jonka pitäisi olla G3 poni. Hasbro lukee jalassa ja vuosiluku 2002 mutta pienellä avustuksella ja tutkimisella selvisi että tämä on nimeltään My First Pony  joka on vain kopioitu MLP:stä hieman niinkuin epäilinkin. Aika hämäävä kopio vain, kun on laitettu aidon näköiset Hasbron leimat kavioihin, mutta 3G-poneille tyypillinen vaaleanpunainen väri puuttuu My Little Pony logosta.


 Poni, jonka merkkiä ja valmistajaa en tiedä. Jossain epäiltiin että tämä saattaisi kuulua Simba ponien sarjaan, mutta varmuutta en ole tähän saanut. Mikäli joku viisaampi tietää, kuuluuko tämä mihinkään vai onko vain pelkkä kopio poni niin saa vapaasti kertoa.

Yllä esitellyiden lisäksi meiltä löytyy myös muutama Remco kopio, jotka kaikki erittäin kärsineessä kunnossa. Suurimmalta osalta on lähtenyt harja kokonaan kammatessa pois päältä, joten ovat nyt kaljuja ja osaa on väritetty tussilla.


Tässä nämä poni esittelyt tällä kertaa, muutama aito MLP vielä löytyy ja muutama on tulossa vielä lisää, mutta esitteln niitä joskus myöhemmin.

Kiitos ja Kumarrus
-Ansku-




5 kommenttia:

  1. On ne söpöjä <3 T:A

    VastaaPoista
  2. Ihania, itelläki ollut. -E

    VastaaPoista
  3. -E ja A: nää on kyllä aivan ihania, oon ite aina tykänny näistä poneista ja varsinkin noista ihan alkuperäsistä aidoista my little ponyista. Nyt sitten pikku hiljaa yritetään kasvattaa kokoelmaa uusilla ihanuuksilla <3

    -Ansku-

    VastaaPoista
  4. :----D Tulee ihan ne ajat mielee kun olin pieni tyttö & leikiin tommoosilla : 3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näistä kyllä kieltämättä tulee :D Itekin tuli näillä lapsena aika paljon leikittyä ja nykyään ne onkin vaan lähinnä omaks iloks :3 Jos näitä kiinnostaa enemmän nähä niin kannattaa klikata ittensä tuonne mun poniblogin puolelle. Linkki löytyy tuolta oikeen reunan linkkilistalta.

      -Ansku-

      Poista

Jätä minulle palautetta.

Kiitos & Kumarrus
-Ansku-