sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Parhaat vuodelta 2017

Vuosi on vaihtunut ja tammikuu on ehtinyt jo yli puoleen, joten eiköhän se ole korkea aika vihdoin kertoa hieman viime vuoden parhaista paloista.

Viime vuonna tapahtui tietysti paljon muutakin, mutta keskitytään tällä kertaa erityisesti niihin asioihin, jotka Instagramissa ovat saaneet eniten huomiota. Näihin kuuluvat aika pitkälti eläimet ja piirtäminen, mutta mukaan mahtuu myös elämän suuria tapahtumia.


Tässä tuleekin teille kaikille nähtäväksi minun Instagramin suosituimmat kuvat menneeltä vuodelta ja samalla kerron hieman näistä kuvista ja siitä mitä muistoja ne pitävät sisällään vuodelta 2017.  

Kuvat on järjestetty kollaasin suosituimmasta alkaen ja käydään ne myös siinä järjestyksessä läpi.


1. Minttu nukkuu


Ensimmäinen kuva on otettu ilta myöhällä, kun loikoilin sohvalla katselemassa telkkua ja rentoutumassa sen jälkeen kun poika oli saatu vihdoin nukkumaan. Minttu, meidän 11-vuotias kissa neitonen, makoili taas tapansa mukaan pitkänä pötkönä sohvan selkänojan päällä ja roikotti tassujaan reunalla. Kissa näytti siinä niin pitkältä ja litteältä että piti ottaa kuva sen siinä tuhistessa.

Minttu onkin mun ensimmäinen ikioma karva vauva jos gerbiijä ei lasketa. Ja mä en tässä nyt niitä laske, koska ne elää kuitenkin vain sen Max 5 vuotta toisin, kuin nää isommat eläimet, jotka voi porskuttaa menemään jopa 20 vuotta tai ylikin.



2. Nana nukkuu kissan kanssa!


Koiramme Nana on aina ollut täysin toivoton tapaus meidän kissojen suhteen eikä osaa pitää puoliaan niitä vastaan. Joten jos jompikumpi kissoista on päättänyt laittaa nukkumaan Nanan pedille ei Nana uskalla edes yrittää mennä omaan petiinsä vaan tyytyy surkeaan kohtaloonsa nukkua lattialla. 

Viime kesänä kuitenkin tapahtui jotain mullistavaa ja yhdeksän vuoden jälkeen Nana vihdoinkin hivuttautui omalle pedilleen Rinsessan viereen. Ilme tosin oli yhtä surkea, kuin lattialle joutuessaan, mutta pääsipäs patjalle. Tämän tapauksen jälkeen Nana on bongattu patjaltaan useampaan kertaan kissa kaverinaan ja jopa Minttu petikaverinaan. Minttuhan on aina ollut Nanalle se kovempi luu jolle ei parane ryppyillä yhtään.

Kesällä Nana kävi myös leikkauksessa jossa siltä poistettiin kasvain. Luulimme jo Nanan lähtevän viimeiselle matkalleen, mutta koira saatiin vielä kuntoon ja palattiin yhdessä kotiin toipumaan.


3.Kuilun partaalla


Vuonna 2017 innostuin pitkästä aikaa ihan kunnolla piirtämisestä ja osallistuinkin vielä elämäni ensimmäistä kertaa kuukauden mittaiseen Inktober piirustus haasteeseen.  Haasteessa tarkoituksena oli piirtää ja julkaista yksi kuva joka päivä ja kuva tuli tehdä tusseilla tai jollain muulla mitä ei voi kumittaa ja korjata. Tein tästä myös neljä videota YouTubeen, yhden jokaiselle Inktober viikolle.

Tämä kyseinen luomus ei ollut mielestäni niitä parhaimpia, joita haasteen aikana toteutin, mutta se sai instassa eniten tykkäyksiä joten tässä se nyt on.  Tarkoitus tällä kuvalla oli herättää tiettyjä itselleni hyvin tuttuja tunteita ja ajatuksia.
Kerro toki mitä ajatuksia tämä piirustus sinussa herättää.

Ajattelin tuon haasteen aikana että ainakin osan aiheista haluan toteuttaa vielä uudelleen ihan ajan kanssa. Ehkä joitain näistä nähdäänkin tänä vuonna paranneltuina piirustuksina tai jopa maalauksina. 


4. Lokakuu


Lokakuussa syksy oli parhaimmillaan ja kauneimmillaan. Talvi tuli myöhään ja syksy tuntui jatkuvan ikuisesti vielä lokakuun jälkeenkin. 

Itse olen aina rakastanut syksyä ja varsinkin sitä loppusyksyn väriloistoa, jota onnekseni saan näiden pensaiden vuoksi ihailla niinkin kaukana kuin omalla pihalla.  Tuona päivänä oltiin lähdössä kaupunkiin ja juuri pakkaamassa lapsia autoon omiin istuimiinsa, kun oli vielä aivan pakko pysähtyä ottamaan syksyinen kuva.

Tämä lokakuu oli siitä oikein special tapaus, että me järjestettiin meidän ensimmäiset Halloween juhlat. Ei mitään isoa, mutta juhlat kuitenkin. Oli herkkuja, naamiaisasuja ja koristeita jne.. Tykättiin sen verran että ajateltiin järjestää jatkossakin.

Tiedätkö sinä mitä muuta erikoista lokakuussa on?


5. Rinkeli


Ehkä maailman hauskimmalla lempinimellä paiskattu kissaksi naamioitunut karvapallo. Tämä kaksinaamainen oranssilla rikastettu olento ei osaa maukua, ei sitten ollenkaan. Lisäksi se on ehkä kömpelöin, otus jota maa päällään kantaa, eikä se myöskään osaa huolehtia itsestään niinkuin normaali kissa. 

Rinkeli on sähköinen pörröpallo, joka pesettää itsensä isosiskonsa Mintun toimesta. Tipahtelee sohvan selkänojalta ja kaappien päältä kylkeä kääntäessään ja lähes aina, kun jossain rytisee tavarat lattialle on tämä kömpelö pallero asialla. 

Rääkyen se vaatii huomiota sitä halutessaan ja kehrää äänekkäämmin, kuin ompelukone. Rinkeli on myös syy siihen miksi meiltä löytyy ensiapu välineitä myös eläimille sillä jääräpäinen kun on, ei se ikinä opi että ampiaisista on parempi pysyä kaukana.


6. Uusi vanha rakkaus ja tilaustyö


Kuten jo mainitsin niin innostuin piirtämisestä ihan tosissaan viime vuonna. Olin innokas piirtäjä jo lapsena ja kulutin loppuun useita lehtiöitä ja hankin jatkuvasti uusia piirustus välineitä. Rakastin piirtämistä ja kannoin lehtiötä ja kynää mukana lähes joka paikassa.

Kuitenkin jotain tapahtui ja lopetin piirtämisen kokonaan vuosiksi. Muutama vuosi sitten piirsin yhteen lehtiöön pari kuvaa ja se oli siinä taas moneksi vuodeksi. Ajattelin etten osaa enää, koska siitä on niin kauan. 

Innostuin värityskirjoista ja ostin uudet kunnon värikynät sitä varten. Silti joku kolkutteli takaraivossa ja eräänä päivänä kuukausien epäröinnin jälkeen tartuin kynään ja tyhjään paperiin. 

Lopulta syntyi ihan kelvollinen muotokuva anopin kissasta ja minua pyydettiin piirtämään lemmikkien muotokuvia myös muille. 

Niinpä minä piirsin, enkä halua enää lopettaa.


7. Raskaana


Lähes puolet vuodesta olin raskaana.

Toinen lapsemme syntyi toukokuun lopulla niinpä meillä alkoi jälleen kerran aivan uusi aikakausi elämässä. Toki vauvan hoito oli ennestään tuttua esikoisen jälkeen, mutta silloin keskityttiin täysillä siihen yhteen ainoaan vauvaan, kun taas nyt meillä on vauva ja uhmaikäinen. 

Raskaus meni jatkuvien kipujen kanssa taistellessa päivästä toiseen enkä voi ymmärtää ihmisiä, jotka hehkuttavat kuinka ihanaa raskaana oleminen on. Minulla se nimittäin oli kaukana ihanasta liikunta kieltoineen ja useine sairaala reissuineen. 

Esikoinen kuitenkin piti huolen siitä että tekemistä riitti myös kotona ollessa ja odotti tulevaa vauvaa suurella innolla. 


8. Koripalloilija


Myöskin osa Inktober piirustus haastetta. 

Haasteen viidentenä päivänä piti piirtää jotakin pitkää ja mikäpä olisikaan sen sopivampi, kuin koripalloilija. Pikainen töherrykseni ei esitä ketään olemassa olevaa tunnettua pelaajaa vaan on täysin mielikuvitusta, joten ei kannata arvuutella kuka tää tyyppi oikein on. 

Tämä oli ilmeisesti myös inspiroimassa Samia mun joululahja ostoksen kanssa, kun sattumalta oli pakettiin eksynyt jotain koripallo aiheista.

Hauska sattuma muuten että tästä tuli mun instagramissa kahdeksanneksi suosituin kuva.


9. Synttäreitä


Viimeinen kuva onkin tehty YouTube videon pikkukuvaa varten ja julkaistu sitten instassa videon tultua tubeen. 

Videolla käytiin vähän läpi meidän kiireistä loppukesää esikoisen synttäreiden ja uuden vauva-arki hässäkän suhteen. 
Näiden kiireiden vuoksi meillä pidettiin myös vauvan juhlat hieman myöhemmin vasta elokuun lopulla, koska emme halunneet ottaa enempään stressiä juhlien järjestämisestä kuin olisi pakko. Yhdet juhlat siinä muutaman viikon ikäisen vauvan kanssa on muutenkin haastava järjestää niin saatika kahdet samaan aikaan :D 


*****

Mikäli et vielä seuraa minua Instagramissa ja haluat nähdä lisää kuvia niin minut löytää sieltä tällä samaisella nimellä, jota blogini ylpeänä kantaa. Naputtele siis itsesi instaan ja hakukenttään nimi Välisuon Prinsessa niin eiköhän löydy :)

Myös YouTube kanava, sekä Facebook sivut löytyvät samalla nimellä, joten ei muuta kuin ottamaan myös ne haltuun niin pysyt ajan tasalla uusimmista päivityksistä joka suunnalla.

Kiitos kaikille mukana olleille ja toivottavasti olette mukana tänäkin vuonna!

Kiitos ja kumarrus
-Ansku-



8 kommenttia:

  1. Todella kivoja kuvia ja piirroksia!

    VastaaPoista
  2. Hyvin osaat piirtää! :) Itse olen surkea piirtäjä, koulussa inhosin kuvista. Tyttäreni on täysin eri maata, hän osaa piirtää tosi hyvin! :)
    Itselläni raskaudet ovat olleet myös melko haastavia. Kolmatta kertaa en ole uskaltanut ryhtyä siihen hommaan, ei ole kyllä vauvakuumekaan ollut, kuin tasan kerran elämässäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💖

      Joo ei se raskausaika aina ole sitä ihanaa hattaraa mistä aina puhutaan. Meille jos vielä kolmas lapsi tulisi niin tarttis varmaan muuttaa sairaalaan jo valmiiksi nimittäin tän toisen kanssa tuli lopulta niin kiire ettei meinannu saliin ehtiä! Kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin vaikka hirmuinen kiire olikin.

      Poista
  3. Kivoja kuvia :). Instagram kuviin on aina kiva palata itsekin, niihin liittyy paljon muistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💖 Musta niitä kuvia on kiva selailla just vuoden vaihteessa niin näkee helposti mitä kaikkea jännää on kuluneen vuoden aikana tapahtunut :)

      Poista
  4. Mukava ja jännittävä vuosi ollut :) Piirtäminen on rentouttava harrastus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä oli kyllä hieman turhankin jännittävää, mut ne jutut ei mahtunut nyt tähän postauksden mukaan.
      Piirtäminen on kyllä ihan parhaita harrastuksia mitä itsellä on koskaan ollut :)

      Poista

Jätä minulle palautetta.

Kiitos & Kumarrus
-Ansku-